Сваштара

„Belgrade Metal Meeting“ у 202 повода

Да Београд у нову 2018. годину улази жестоко доказ је и организација првог фестивала посвећеног хеви метал звуку, под називом „Belgrade Metal Meeting". Фестивал за свог хедлајнера има бенд „Kreator". Обожаваоци добро познају рад немачког гиганта метала, који се протеже 35 година уназад, а ексклузива за Србију је концертна промоција најновијег албума „God of Violence". Поред њих наступиће и многа звучна имена овог жанра попут бендова „Decapitaded", „Dagoba" и „Noctifera". Фестивал ће бити одржан у новобеоградској Хали спортова, 19. јануара.

„Београђанка" ових дана никад пунија Београђана. Допуна годишњих електронских Бус-плус карата за 2018. годину, која кошта 407 динара за старије од 65 година, али и издавање нових картица, су главни разлог гужве на спрату некадашње Робне куће „Београд". Сви који су кренули морали су да се наоружају стрпљењем, јер се чека и по два сата. Какво је стање данас чућемо са лица места од колегинице Вања Савић.

Да ли су празници баш свима најсрећнији део године? Многи људи који су изабрали каријеру науштрб породице се током празника суочавају са усамљеношћу, јер посла тада нема. Тако настаје стање које психолози називају „празнична депресија". Колико је таквих људи данас и како можемо да им помогнемо прича нам, у рубрици „Мода 202", колегиница Оливера Перић.

Дани пред нама, од Божића до Богојављања, у народној традицији се зову „некрштени дани". Чини се да наша омладина то одлично зна, будући да у град излази после поноћи и раном зором имитира животињске звуке. Неки ће рећи да немају слуха, али чини се да је наука и за то пронашла лек. Мерењем кости унутрашњег ува, слух може да се поврати протезом. Но, да ли нам то вреди кад они који имају слуха добијају по ушима пита се, у рубрици „Квака 202", колега Драгутин Роквић.

Када почне нова година чини нам се као да је почео и нови живот за све нас. Некима читав живот прође у тумачењу живота. Неки би да га продуже, неки да га скрате, поједини се труде да њихов живот буде запамћен а неки пију да га још за живота забораве. Шта је о животу рекао колега Петар Лазић, сазнајте у рубрици „Перино перо".

Уметнички фотограф Јелена Јанковић из Београда освојила је у претходној години прву награду на интернационалном фото конкурсу "The Andrei Stenin International Photo Contest", у Москви, у категорији "Моја планета". Такође, награђена је за фотографију "Селфи култура" коју је снимила на концерту бенда „Massive Attack" у Пули у августу 2016. Радила је и за позориште, а њени радови су објављени у реномираним часописима као што су „Rollingstone", „Proffesional Photographer", „Lenc Culture". Рубрику „Господо, амбасадор Србије", у којој ћете упознати ову уметницу, припремила је Милица Ђилас.

Од 10. до 15. јануара град Сомбор биће домаћин 7. Купа нација - Међународног боксерског турнира за јуниорке, младе девојке и сениорке. Овај престижни спортски догађај одржава се у хали „Мостонга" а како се жестоке девојке сналазе у рингу и шта све публика може да очекује током пет дана турнира, испричаће нам директор турнира Јовица Панић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво