Устанак

Ову суботу започните у нашем друштву јер ћете сазнати све у вези са Бадњим даном, као и остале важне информације, слушајући музику за расањивање.

Прве минуте емисије посветићемо временским приликама, прогнози за наредне дане, биопрогнози, температурама ваздуха у већим градовима Србије.

Потрудићемо се да вам пренесемо део традиције коју негује српски народ ишчекујући Божић.

Преглед спортских вести припремила је мр Биљана Шујдовић.

Припремићемо и преглед дневне штампе у Србији, извештај о стању на путевима, курсну листу и сервисне информације. Стоп телекс емитујемо у три минута до пуног сата и сазнајемо шта је то ново у земљи и свету.

У прилогу Дејана Грујића представићемо Јелицу Грегановић, новинарку и књижевницу, али пре свега маму, која је недавно у Београду промовисала своју нову књигу "Мама на квадрат".

Минивал или - графити из „Облака у бермудама" Дарка Коцјана представљају одличан разлог да себи обезбедите осмех на лицу. И овог јутра вас чека седам таквих осмеха..

У рубрици „Пази, свира се" најављујемо да вечерас Ђура и Морнари свирају у Београду, да се у Пироту одржава први „Фаз фест", а да ће у Зајечару на бину изађи група која осам година није наступала.

Срећа је традиционално најчешћа празнична жеља. Иако је стално помињемо и желимо једни другима она као да нам се увек измигољи и побегне. Данас у рубрици „Перино перо", афоризми о срећи, Петра Лазића.

„Квака" и данас осветљава други угао посматрања стварности и света који нас окружује. Аутор је Драгутин Роквић.

Још увек траје период када често налазимо изговоре за преједање. Ако се осећате надувено, имате премало енергије запамтите да не постоји лек за свакодневно претеривање у храни, али последице повременог преједања, које је нарочито често током празника, можете да ублажите. На који начин, сазнаћете од Весне Парезановић Алексић у рубрици „Да си жив и здрав".

Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном 011-3249-202, или на СМС 064-0202-200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Водитељ: Владимир Тодоровић
Уредник емисије: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво