Повишен тон

До краја децембра све јединице локалне самоуправе су у обавези да имају кодекс понашања службеника и намештеника у управама, службама и организацијама и то је законска обавеза.

Свака општина у Србији требало би да донесе свој кодекс понашања службеника и намештеника, сам нацрт ће припремити општинска, односно градска управа уз консултације са другим органима, службама и организацијама а онда ће веће предложити тај акт на усвајање скупштини општине или града. Ко би требало да буде обухваћен овим кодексом а на кога се он не односи, шта подразумевају правила понашања објасниће нам Марко Томашевић из Сталне конференције градова и општина. То је један део приче а онај други сигурно се односи на наш доживљај или можда стереотипно виђење шалтерских службеника и наравно асоцијације на ''Мицу убицу" и ФТ1П (фали ти један папир), масне буреке по радним столовима или замандаљене шалтере чак и по истеку паузе. Зашто су шалтерски службеници(це) једна од најкритикованијих професија код нас, колико су медији а колико кинематографија допринели томе и како је такав став постао део фолклора разговарали смо и са Михаилом Вукобратовићем, филмским и телевизијским редитељем и наравно суграђанима.

''Србија Воз" организује за најмлађе, једночасовно дружење и фотографисање са Деда Мразом у новогодишњем возу на релацији Београд-Земун-Београд у суботу 16. децембра, у 12 часова. О новогодишњем возу за малишане и незаборавној вожњи која их очекује причаће нам Драгана Станковић, пи-ар Србија воза у другом сату емисије.

Рубрику „Датум, време, место" данас посвећујемо Рисовачкој пећини која се налази на истоименом брду на улазу у Аранђеловац. Пронађене камене и коштане алатке потврђују да је Рисовачка пећина у средњем раздобљу старијег каменог доба била станиште неандерталских ловаца. Због својих природних особености и културно-историјских вредности пећина је проглашена спомеником природе и културним добром од изузетног значаја.

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво