Сваштара

"Сви људи су рођени слободни, са једнаким достојанством и правима", гласи први члан Опште повеље о људским правима потписане 1948. године. Десети децембар је датум када се широм света обележава Међународни дан људских права.

Да ли смо заиста једнаки и колико смо толерантни без обзира на расу, пол, језик или веру? Шта за наше грађане представљају људска права? Овим темама посвећујемо 202 повода. Припремила Ружица Врховац.
Наш гласник Вања Савић ће посетити насеље Борча чији житељи су добили још једну уређену зелену површину са реквизитима за игру и забаву. Поред љуљашки, клацкалица, клупа и шаховских столова, ту су и нова стабла и травњаци.
Најавићемо први, велики, самостални концерт младог музичара Николе Џонија Ранковића и његовог бенда "The Churlians", 23. децембра у "Божидарцу". Специјални гости ће бити рок легенде Жика Јелић, Драгољуб Црнчевић Црнке, Вицко Милатовић, Саша Локнер, Драган Јовановић Крле и Зоран Радомировић Швабa.
У рубрици "Много смо најјачи" гостује рукометашица Жељка Николић. Каже да је тај спорт заволела уз своју породицу. Прошла је све репрезентативне селекције, али јој је један догађај потврдио љубав према рукомету. Забележила Вања Савић.
Последњих година се чини да је реч снег постала синоним за изненађење. Чак и када падне за Нову годину, увек се нађемо затеченим. Једино никада не мањкају Фејсбук статуси и фотографије којима обавештавамо једни друге какво је време напољу, иако живимо у истој улици. Да ли је снег нешто против чега се треба борити? Зар градови не изгледају лепше када је све оно што није добро сакривено испод белог покривача? На ова питања одговара Миодраг Стошић у својој ауторској причи "Велики бљак".
Сигурно вам се понекад дешава да после напорног радног дана гладни отворите фрижидер и једе вам се, рецимо, колач. Уз крајње напоре се уздржите и уместо тога узмете нешто од здраве хране. Можете да одахнете, јер научници кажу да нико не може да одлучи шта је за ваш организам здраво, осим вас. У каквој су вези храна и наш мозак и да ли се заправо храните здравије уколико једете из задовољства, сазнаћете од Милене Милићевић у рубрици "Да си жив и здрав".

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво