Сваштара

Удружење туристичких водича Србије је осмислило пројекат којим представља нове туристичке програме за поједине београдске општине. Недавно је одржана промоција са темом ''Представљамо градску општину Гроцка и нове туристичке програме''.

Будући да изузетни туристички потенцијали општине Гроцка нису у потпуности препознати, представљено је обиље значајних културних добара и локалитета. Нека од њих су археолошко налазиште ''Бело брдо", Касноримска гробница, Ранчићева кућа, амбијентална целина ''Грочанска чаршија"... Шта ће ово значити за општину која је због својих природних лепота названа и ''Мала Калифорнија", чућете у 202 повода. Припремила Ксенија Радовић.
Милица Ђилас ће посетити изложбу "Сурлаши, дивови из наше геолошке прошлости" у Галерији Природњачког музеја на Калемегдану. Приказани су оригинални делови скелета сурлаша из збирки Природњачког музеја, чији су фосилни остаци откривени на територији Србије и Македоније. Два најпознатија мамута пронађена на територији Србије су представљена репликама лобање и делова скелета.
Најавићемо концерт алтернативног рок састава Дингоспо Дали, на којем ће промовисати свој деби албум ''Све док мислим да је ово други свет". Свирка ће бити одржана 30. новембра у Клубу Дома омладине Београда, уз бесплатан улаз.
У рубрици ''Много смо најјачи" гостује некадашњи фудбалер Аца Трифуновић. Важио је за миљеника навијача Партизана, а упамћен је по јаком шуту и борбености. Од 1976. до 1983. године је одиграо 211 званичних утакмица и дао 20 голова. Црно-бели дрес је носио 477 пута. Са њим је разговарала Биљана Шујдовић.
Миодраг Стошић је припремио још један ''Велики бљак" у којем прича о школама некад и сад. Јесу ли се и зашто школе промениле? Колико ђаци данас познају песнике, а колико певаче? (певачице нећемо коментарисати). Зашто је некада извлачење ушију од стране учитеља било едукативно и педагошки, а данас се сматра насиљем у школама?
Подаци кажу да кардиоваскуларне болести сваке године узимају највише живота у свету. Које навике шкоде срцу, а да их нисмо ни свесни, чућете од Милене Милићевић у рубрици ''Да си жив и здрав". 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво