Ars, Artifex

Дан Народног позоришта у Београду, 22. новембар, обележава се доделом годишњих позоришних награда, као и највишим признањем са именом Раше Плаовића, које је ове године припало првакињи Драме, Олги Одановић.

Рођендан ће увеличати премијера Моцартове опере "Дон Ђовани", под дирегентском управом и у режији гостију из Италије, Марка Боемија и Алберта Триоле, у копродукцији са Театром Мадленианум. Опера је у националном театру до сада постављана четири пута - 1938, 1953, 1982. и 2006. године.
Сценски дизајн се, као позоришни појам везан за све визуелне и музичке елементе представе, први пут појављује у последњој деценији прошлог века. Ове године смо у Србији добили и прву генерацију свршених студената сценског дизајна у виду основних студија. Овај одсек је оформљен на Архитектури Фалултета техничких наука у Новом Саду, а гошће данашње емисије су професорке Миа Давид и Татјана Дадић Динуловић, потоња је и ауторка књиге Сценски дизајн као уметност. Са њима разговара Александра Гловацки, која уједно и води кроз емисију.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво