Устанак

Суботу започните уз дружење са 202-ком!

Овога јутра обиље музике и информације за лагано устајање - ако не журите.

Никола Милошевић је био српски филозоф, теоретичар књижевности и академик САНУ. По њему носи назив награда за коју је Други програм Радио Београда расписао конкурс за најбољу књигу из области филозофије, естетике и теорије књижевности и уметности. Више у прилогу Милице Ђилас.

Тамара Кучан је једна од најмлађих чланица Удружења књижевника Србије, а писањем се бави од своје седамнаесте године. "Индиго" је њен девети роман, а какви су јој утисци после представљања на Сајму књига у Београду, у прилогу Дејана Грујића.

Минивал или - графити из "Облака у бермудама" Дарка Коцјана представљају одличан разлог да себи обезбедите осмех на лицу. И овог јутра седам таквих осмеха вас чека.

Рубрика "Перино перо" подсећа на бисере хумора и сатире Петра Лазића, који савршено осликавају свет око нас и свет у нама.

Преглед спортских вести овог јутра за вас је припремила мр Биљана Шујдовић.

У рубрици "Пази, свира се" Владимира Тодоровића најављујемо извођење музике из филма "Како је пропао рокенрол" у Бачкој Паланци, док ће Новосађани слушати завршне концерте на 19. новосадском џез фестивалу, а Београђани ће моћи да иду на концерт Чикиних бомбона.

Исхрана је основна људска потреба и услов егзистенције. Дани празника представљају изазов за све, па чак и за најодговорније и најдоследније према принципима правилне исхране. Не постоји лек за свакодневно претеривање у храни, али последице повременог преједања можете да ублажите. Једноставне савете чућете од Весне Парезановић Алексић у рубрици ''Да си жив и здрав".

Драгутин Роквић у рубрици ''Kвака" тумачи из свог угла актуелна дешавања у нашој земљи. Једна од тема данас је упорно скривана истина, да је код нас све јефтиније него у региону.

Уз сервисне информације и преглед актуелности, позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном 011-3249-202, или на СМС 064-0202-200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Водитељ: Владимир Тодоровић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво