Устанак

Пред најављено захлађење и долазак правог јесењег времена, уживамо у буђењу недељом уз добро расположену екипу и веселу музику.

У складу с поменутом променом времена, извештавамо вас о прогнози, биопрогнози али и стању на путевима и граничним прелазима.

За вас издвајамо и нове спортске вести које овог преподнева припрема Биљана Шујдовић.

Поред актуелних догађаја у Србији, помињемо и занимљиве новинске наслове које данас можете пронаћи у штампаним издањима на киосцима, а такође доносимо и најновије вести и сервисне информације, као и актуелни курс динара.

"Квака 202" сатирично говори о томе зашто је већина фосила мамута мушког рода, зашто су познаваоци живота успешнији од оних који су теоретски потковани и јесу ли градитељи пирамида крали материјал од фараона и штедели на белом луку за раднике.

У рубрици "Мода 202" постављамо питање колико често бринемо о свом менталном здрављу. Утисак је да модерни човек не полаже довољно труда да сачува своје психолошко благостање. Ретко када налазимо времена, а када наиђемо на проблем ове врсте, не реагујемо на време и кријемо од околине. Психолози саветују доброту према другима као најкраћи пут до менталног здравља - детаљније од колегинице Оливерe Перић.

Колико често вам се десило да се преједате на нервној бази, или, пак, не можете да једете? Емоционално преједање чест је кривац за гојазност али и друге здравствене проблеме. Исто као и опсесивна жудња за специфичном храном у одређеном тренутку. У рубрици „Да си жив и здрав", Милена Милићевић вам предлаже како да превазиђете овај проблем.

За све који верују да се проблеми најбоље решавају смехом, ту је рубрика "Добро јутро" Дарка Коцјана у којој вам, као и сваког дана, нудимо најмање седам разлога за осмех.

У потрошачком друштву у ком живимо, најважније је да други виде како нешто имамо или радимо. Миодраг Стошић је припремио још један ''Велики бљак" и бави се феноменом показивања. Коментарише новонасталу еру у којој је најважније да неко види шта имамо и пита се зашто роба не би могла да има своју показну вежбу.

После ових не тако ведрих погледа на социјална питања, вашем бољем расположењу допринеће још један "Виц на блиц".

Потражите нас na Твитеру (@beograd202, или @ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202) и јавите нам ако приметите било шта занимљиво и важно. Ту је и СМС сервис 064-0-202-200 по цени обичне поруке као и мејл program202@gmail.com.

Водитељ: Ружица Врховац
Уредник: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво