Широм затворених очију

Гост: Ненад Дропулић, преводилац

Преводилац са енглеског језика, Ненад Дропулић, иза себе има више од 15 година рада и око 150 преведених књига. По занимању је историчар, пасионирани је љубитељ књижевности и путовања. У посао преводиоца упустио се из беса, а прилику да се докаже пружио му је Дејан Папић, директор издавачке куће "Лагуна" из Београда.
У недељи када се одржава Сајам књига у Београду у разговору са Ненадом сазнаћемо шта је ново у свету књига. Да ли се данас чита више или мање него некада? Шта се то променило у преводилачком послу? Како изгледа радни дан човека који нам на наш језик дочарава оно што је аутор написао и колико слободе има у преводу? Сазнаћемо и да ли познаје ауторе чија је дела преводио и ко је на њега оставио најјачи утисак? Наравно, препоручиће нека дела за читање и открити мале тајне великих књижевника.
За најверније слушаоце обезбеђени су и најновији наслови највећих српских издавача на поклон, уколико тачно одговоре на постављено питање.

Аутор и водитељ: Тања Гајовић
Музички уредник је Милош Георгијевић.

Придружите нам се и Ви. Број телефона на који можете упутити поруку је 064 0202 200, а мејл можете послати на program202@gmail.com или нам се придружите на фејсбуку или твитеру.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво