Устанак

Слободарско јутро ћемо обојити слављем главног града који је на данашњи дан пре 73 године ослобођен од нациста, а важне вести и корисне приче блиставом музиком за буђење.

Цртица 202 овог пута о тешком освајању слободе кроз историју којој је одувек тежио наш главни град - Београд.

Као и сваког јутра, испратићемо дешавања на спортској сцени. О томе брине наша новинарка Вања Савић.

Минивал или - графити преносе духовите мисли слушалаца Облака у бермудама. Да то буду искључиво најлепше реченице које буде осмехом који ће трајати читав дан, потрудиће се ваш радио пријатељ Дарко Коцјан.

Ту су и актуелне информације или СТОП ТЕЛЕКС 202, затим Сервис 202, као и домаћа штампа коју ћемо листати у вашем друштву.

Какво је време, а како на путевима, курсна листа, биопрогноза, све је то, такође, део понуде Устанка.

Распитаћемо се и о актуелним дешавањима у Србији. Град Београд је на данашњи дан ослобођен 1944. године. У славу јунацима, листаћемо странице историје.

Слушаоци су нам писали: Раша Перовић, Медаковић - Зашто топлана искључује грејења чим је напољу сунчано, иако је у становима и даље хладно. Ако су тако одлучили да нас греју зашто нам онда не умање рачун за време док нисмо имали грејање? Одговор ћемо чути од Слађане Савић у рубрици "Слушаоци репортери".

Гласник 202 овога јутра биће Марина Зец. Данас ће на здању Дому Војске у Београду бити откривена спомен-плоча Ристи Марјановићу, првом српском фото-репортеру који је мноштвом фотографија забележио ратне догађаје у Првом и Другом светском рату. Ето разлога да сазнамо детаље о овом догађају пре осталих.

За сам крај емисије спремили смо Виц на блиц.

Ако желите нешто важно да нам саопштите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Наша мејл адреса је program202@gmail.com

Очекујемо да нас пронађете на Твитеру (@beograd202, или @ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202). Јавите нам ако приметите било шта занимљиво. Објавићемо.


Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво