Устанак

Пред нама је још један фантастичан дан који ћемо најавити током божанственог јутра оплемењеног важним информацијама и музиком за пријатније расањивање.

Цртица 202 под утиском дневних догађаја покреће већ од раног јутра актуелну тему за размишљање.

Спортске вести пренеће информације са терена на којима се боре наши спортисти. О томе наша Вања Савић.

Минивал или - графити пренеће ваше духовите мисли, али и афоризме угледних аутора којима ћемо вам за тренутак улепшати почетак дана. Приредио Дарко Коцјан.

''Квака 202'' Драгутина Роквића бележи јутрос: Некако се подесило да двојица актуелних политичара и један бивши ових дана још једном покажу свој музички дар: Динкић на свадби, Дачић приликом гостовања турског председника, а Чанак као члан жирија у Звездама Гранда. И сви су добили похвалу да су бољи музичари него политичари. Наравно, овим нико није хтео да каже да би у другој струци урадили више, него да би последице биле мање.

У рубрици "Много смо најјачи" представиће нам се ватерполиста Никола Јакшић који тренутно наступа за Ференцварош, а пре тога је годинама играо за Партизан. Са репрезентацијом Србије освојио је златну медаљу на Светском првенству 2015. у Казању, злато на Светској лиги у Бергаму као најмлађи члан у репрезентацији Србије, 2016. злато на Европском првенству, у Светској лиги и на Олимпијским играма. Ове године, освојио је најпре бронзану медаљу на Светском првенству, а потом на Универзијади са репрезентацијом златну медаљу. Шта нам је о себи још открио, чућете у рубрици "Много смо најјачи", коју је припремила Вања Савић.

Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо као и сваког јутра пронаћи одговоре.

Ученици новосадске Основне школе "ЖАРКО ЗРЕЊАНИН" добили су идентификационе картице прошле седмице. Родитељи су ту идеју подржали, баш као и ученици. Међутим, нико није објаснио шта ће бити уколико ђаци своју ИД картицу забораве, или је изгубе? Како ће онда улазити у школу, или у случају да картицу изгубе, по којој процедури могу да набаве нову ИД картицу? Одговоре на ова питања потражила је Слађана Савић, а чућемо их у рубрици "Слушаоци репортери".

Ту су и актуелне вести на свака три минута до пуног сата или СТОП ТЕЛЕКС 202, затим Сервис 202 у тридесетом минуту сваког сата емисије, као и домаћа штампа коју ћемо листати уместо вас и одабрати један занимљив текст.

Гласник 202 биће наша Ксенија Радовић. Она ће нам рећи како ћемо почети прославу Дана ослобођења Београда у Другом светском рату. Ове године манифестације обележавања 20. октобра очекују нас и дан раније у центру Београда, тако да ће и неке улице бити затворене за саобраћај од девет до 14 сати.

За сам крај емисије спремили смо Виц на блиц. Да се слатко насмејете довољно је тако мало времена. Уверите се.
Током емисије, емитоваћемо актуелне информације из целе Србије, пратићемо и културна дешавања, а позабавићемо се и актуелним гужвама у граду због радова који ће потрајати, према најавама надлежних, бар још месец дана.

Ако желите нешто важно да нам саопштите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Очекујемо да нас пронађете на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202) и јавите нешто важно, нешто од чега ће корист имати сви који нас ослушкују.

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво