Широм затворених очију

Премијерно: нови албум легендарне Поп Машине! Гост: Роберт Немечек, оснивач и вођа рок групе “Поп Машина”

"Поп Машина" је седамдесетих година уживала огромну популарност и готово фанатичну подршку љубитеља новог рок звука, а у исто време била је готово потпуно игнорисана од стране медија. Са вишедеценијским закашњењем, излашло је ново дискографско издање групе под називом "На друму за хаос 1972-2017", а у издању Multimedia Music.
Група "Поп Машина" је кратко постојала и нагло престала са радом. Данашњи технички услови су омогућили да се сви снимци дигиталним ремастерингом освеже и учинине да звуче боље него икада раније. На снимцима "На друму за хаос 1972-2017" ништа није додавано нити доснимавано. Свака нумера је поново ремастеризована и све је направљено да се диск слуша у континуитету, као једна ствар, пошто су све нумере спојене у једну целину. Продукцију овог албума потписује тандем "Немечек и син".
Слушаоци ће имати прилике да потпуно премијеро преслушају албум и дају своје утиске. Роберт ће причати и о томе како је нови албум "На друму за хаос 1972-2017" требало да буде издат пре 40 година? Како се некада долазило до прве плоче? Како изгледа заједнички рад две генерације музичара? Затим ћемо сазнати и зашто за забавну музику некадашње Југославије са краја шездесетих и почетком седамдесетих година прошлог века рок музика није постојала, већ се све сврставало у поп музику?

Аутор и водитељ: Тања Гајовић
Музички уредник: Милош Георгијевић

Придружите нам се и ви. Број телефона на који можете упутити поруку је 064 0202 200, а мејл можете послати на program202@gmail.com или нам се придружите на фејсбуку или твитеру.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се