Ars, Artifex

Септембар и октобар су уобичајено време интензивних позоришних новости – време Битефа, почетка редовне сезоне, као и премијера које су чекале на свој ред.

Данас најављујемо нови, велики наслов Позоришта на Теразијама; реч је о мјузиклу ''Фантом из опере'' Ендрју Лојда Вебера, који ће премијерно бити одигран и отпеван у суботу, седмог октобра, а детаље можете сазнати током данашње емисије.
Садржај употпуњујемо критичким освртом на нову представу Атељеа 212, ''Моја ти'', коју је по тексту Олге Димитријевић режирала Александра Милавић Дејвис. Главне улоге играју Светлана Бојковић, Горица Поповић и Тања Бошковић.
Доносимо и једну филмску причу. Француски документариста, Оливије Бабине, путује ове недеље Србијом и представља свој филм "Swagger", номинован за европску награду Цезар. "Swagger" нас упознаје са једанаесторо деце из сиромашних предграђа Француске, показујући како изгледа свет гледан њиховим очима. Филм је приказан средњошколцима у Суботици и Београду, вечерас ће га гледати у Нишу и Лесковцу, а сутра у Крагујевцу. Са Оливијем Бабинеом о овом филму разговарала је Јелена Кнежевић.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво