Повишен тон

Делује да ако ичега у Србији има у изобиљу то су пластичне кесе. Висе са дрвећа, лете на све стране, има их у водотоковима, горе на депонијама. Мада подаци варирају, процењује се да сваког дана у Србији потрошимо седам милиона пластичних кеса, дакле две и по милијарде годишње.

Према подацима Агенције за заштиту животне средине Републике Србије, а податке су поднела 64 обвезника, на тржиште је у 2016-ој години стављено 6862 тоне пластичних кеса са адитивима за разградњу и 203 тоне без адитива. Какав је ово еколошки проблем, каква је регулатива код нас по том питању на снази, да ли је највећи проблем скупљање кеса и њихова прерада или њихова прихватљива замена, шта је најбоље решење за „Повишен тон" говоре Александар Весић, помоћник министра заштите животне средине и доц. др Бојан Батинић са Факултета техничких наука - Департман за инжењерство заштите животне средине у Новом Саду.

У Психозону, сомборском Центру за индивудуални развој и унапређење друштва почиње програм за особе са дијабетесом. Циљ програма је унапређење квалитета живота особа са дијабетесом са фокусом на очување, заштиту и унапређење психофизичког здравља. О активностима у оквиру овог програма после 15 часова ће нас известити Саша Стојшић, аутор пројекта а рубрику „Датум, време, место" посветићемо Јовану Колунџији, виолинисти, рођеном на данашњи дан.

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво