Повишен тон

У овом тренутку око 400 деце миграната похађа наставу у школама широм Србије.

Шиђани су променили став о ђацима мигрантима, али не и Сомбор. Укључивање деце миграната у образовни систем на територији Школске управе Сомбор биће организовано по другачијем моделу у односу на друге делове земље и деца ће наставу похађати у прихватном центру. Негодовања, дилема, питања је било и у другим срединама али остаје још једно питање - зашто и да ли само ми овако реагујемо у ситуацијама када треба спровести укључивање других или другачијих у наш живот а посебно у систем образовања, колико су и како о томе заиста информисани грађани, родитељи, наставници, деца и сви они којих се то тиче? Чућемо каква је тренутно ситуација у Сомбору, ко је и како "преломио" у Шиду али и како су деца прихваћена у Основној школи "Зага Маливук" у Крњачи. Саговорници у данашњој емисији су Владимир Цуцић, комесар за избелице, Весна Недељковић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање, Миленко Ујвари, директор Основне школе "Филип Вишњић" из Моровића, Тамара Ковачевић, професорка српског језика у Основној школи "Зага Маливук" у Крњачи и деца из ове школе.
Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба почиње 29. септембра у Врњачкој Бањи. О такмичарским дисциплинама али и о дружењу, забави и утисцима са Олимпијаде слушаћете након 15 часова. За рубрику "Датум, време, место" причу о Дејану Косановићу, филмском и ТВ редитељу, професору Факултета драмских уметности у Београду припрема Ксенија Радовић. 

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво