Сваштара

Математичка гимназија, јединствена средња школа у нашој земљи за талентоване ученике у области математике, информатике и природних наука, недавно је прославила 51 годину постојања и рада.

На међународним такмичењима ученици ове школе су освојили преко 480 медаља, што је редак и јединствен успех. Поред изузетних резултата у области математике, физике, информатике и астрономије, ученици Математичке гимназије су успешни и у другим областима. Освајају награде из српског језика и књижевности, историје, шаха, али и у глуми, рецитовању, спорту, мултимедијалним презентацијама, дебатовању... У 202 повода угостићемо Јелену Иванчић, Милоша Милићева и Добрицу Јовановића, освајаче златних медаља на математичким такмичењима.

Бавићемо се и проблемима са којима се свакодневно сусрећемо. Зашто је један број трафика у Београду без апарата за куповину и допуну Бус Плус картица, могу ли карте за градски превоз да се купе у трговинама и постоји ли могућност да их платимо картицом, рећи ће нам Марина Зец.
Владо Чапљић је својевремено био истакнути фудбалер сарајевског Жељезничара и београдског Партизана. Играо је и за национални тим, а данас је тренер кадета у ФК Партизан. Представиће се у рубрици „Много смо најјачи", коју је припремио Дејан Булајић.
Често смо говорили о алергијама - на одређену храну, полен, поједине лекове... Звучи необично и може да буде схваћено као изговор, али научно је доказано да постоји: и алергија на вежбање. Зашто се јавља, који су симптоми и шта треба предузети, сазнаћете од Милене Милићевић у делу емисије под називом „Да си жив и здрав".
Очекују вас прегледи актуелних културних и спортских дешавања, сервисне информације и пре свега, сјајна музика.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво