Сваштара

"202 повода": данас нам је диван дан Двестадвојци 48. рoђендан

Радио Београд 202 данас, 27. јуна, обележава свој 48. рођендан, на исти начин на који проводи сваки дан - уз много квалитетне музике, обиље корисних информација и доста духа по којем је препознатљив. Годишњица је одличан повод да у госте позовемо домаћина лично, главног и одговорног уредника ове куће, Снежану Грујић. Шта је све Двестадвојка до сада урадила, на који начин хвата корак са модерним токовима и шта све можемо да очекујемо у предстојећим годинама сазнаћете у рубрици "202 повода".

Данашњи датум значајан је и по томе што је 1956. године Међународна комисија донела одлуку да се јединици магнетне индукције додели име "Тесла", по једном од наших највећих научника. То је повод да данас свратимо до Музеја Николе Тесле у Београду и сазнамо шта се тамо тренутно дешава и да ли постоје специјални програми за лето. Са лица места наш гласник Милица Ђилас.

"Плави кит" је видео игра која односи животе на Интернету. Творац ове игре, Филип Будеикин, стар само 21 годину ухапшен је и сносиће последице за то што је довео у питање безбедност и живот деце широм света и још једном покренуо у јавности дебату колико су наши најмлађи сигурни пред "бићем" које се зове Интернет и стално еволуира. О томе детаљније колегиница Оливера Перић.

Иван Икић је млади српски редитељ, који иако има само 35 година, већ бележи бројне успехе у свом жанру. Његов први филм "Тарот" из 2010. године етаблирао га је у класу обећавајућих документариста Србије. Његов актуелни филм из истог жанра, "Варвари", чија нас премијера чека 4. септембра, у Великој сали Дома омладине, само потврђује његов статус и разлог због чега га сматрамо правим амбасадором наше земље.

Туристичка сезона је почела пуном паром - туча туриста у Македонији, туча камионџија на граници са Грчком... Да ли ће дух лета да се прелије (или процури) и на регион? Иако је лето добро упекло, једна компанија је патентирала прекривач за парове који и загрева и хлади. Као да паровима односи и до сада нису били топло-хладни. О свему томе Драгутин Роквић у рубрици "Квака 202".

Лазаревац је ових дана у фокусу туристичких збивања јер је 23. јуна почела манифестација "Дани Лазаревца", која траје до 29. јуна. Шта нам све нуди ова манифестација, по чему се разликује од претходних и којим појединостима ће привући туристе у овај бисер Западне Србије, сазнаћемо у разговору са директорком Туристичке организације Лазаревац, Снежаном Гајић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво