Ars, Artifex

Данас је Дан Југословенске кинотеке. Биће обележен свечано, доделом највишег признања ове институције за изузетан допринос филмској уметности, глумцима Оливери Катарини и Петру Божовићу.

О дешавањима у протеклих годину дана и плановима за наредну сезону говори директор Кинотеке Југослав Пантелић.
Традиционално на Дан кинотеке почиње јединствени Фестивал нитратног филма. У свом 19. издању које ће бити одржано под слоганом "Под сјајем запаљивих звезда" биће приказано 46 филмова из 30 архива Европе, Азије и Америке. Саша Ердељановић, директор Архива Кинотеке, најављује богат програм филмова међу којима су неки дигиталном рестаурацијом освежени класици светске кинематографије, али и мноштво ретких и заборављених остварења која ће имати српску премијеру.
Представљамо вам књигу поезије "Ошишано сунце" Тање Венчеловски. Глумица, песникиња, писац Тања Венчеловски нам говори о свом стваралаштву, о потреби и трагању за искреношћу и истином у животу и уметности.
Бавећи се овим садржајима кроз емисију води Јелена Кнежевић.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво