Устанак

И овај понедељак, први радни дан у седмици, почећемо ведром музиком и темама од користи за све који нас, будећи се, - ослушкују.

Цртица 202 овог јутра говори о кулуку наших радника у иностранству. Да ли је Европа жељна јефтине радне снаге из Србије зарад већег профита?

Минивал или - графити доносе духовите мисли слушалаца Облака у бермудама, а ту су и спортске вести.

Хиљаду и један траг Данке Стојиљковић овога пута буди сећања на филм Срђана Карановића, Петријин венац. Познату музичку тему, одсвирану у духу чувеног Свиленог конца, Зоран Симјановић, наш угледни композитор филмске музике је осмислио у једном даху. Према његовим речима, виолину је намерно искористио за интерпретацију филмске теме, уместо хармонике, сматрајући да је заправо ћемане наш национални инструмент. Треба ли подсећати да је Мирјана Карановић овим филмом обезбедила себи место у врху српског глумишта, и добила много награда на фестивалима захваљујући незаборавном тумачењу сељанке Петрије.

Ту су и актуелне информације или СТОП ТЕЛЕКС 202, затим Сервис 202, и преглед домаће штампе.

Какво је време, а како на путевима, каква је биопрогноза, сазнаваћете током емисије.

У рубрици Слушаоци репортери наша новинарка Вања Прибић одговориће на питање да ли основци и средњошколци и после зимског распуста имају право на бесплатне образовне и рекреативне програме.

Наш Гласник 202 биће Борис Бркић, председник Ротаракт клуба Београд Метрополитан. Он ће најавити хуманитарни перформанс са којег ће сав приход од продатих улазница бити уручен дечијем одељењу клинике за рехабилитацију Др Мирослав Зотовић зарад куповине опреме неопходне за извођење терапија.

За сам крај емисије спремили смо Виц на блиц. Насмејте се од срца, пре него ли закорачите у нов дан.

Ако желите нешто важно да нам саопштите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Наша мејл адреса је program202@gmail.com. Очекујемо да нас пронађете на Твитеру (@beograd202, @ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202). Бележићемо све што нам јавите, а објавити само оно што је корисно за све који нас слушају.

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво