Облак у бермудама

Једном давно кинески цар је пожелео да има најлепшу слику на свету. Стога је позвао најбољег сликара на свету да је уради.

Уметник је радио неколико година док није завршио своје дело. Онда је слику показао цару. А на слици: језеро, на обали језера чамац, иза планински венац, шуме, на обронцима животиње, на небу облаци и птице... Владар рече да је слика лепа, али замери сликару да се ни по чему не види да је то најлепша слика на свету. На те владареве речи уметник само слегне раменима, уђе у чамац на слици и отплови...
На сличном једрењаку већ 25 година путују слушаоци радио емисије „Облак у бермудама" и то по непрегледним океанима људских мисли, досетки, графита, порука и прича. Стотине хиљада порука у боци је до сада одаслато са овог једрењака, а исто толико их је сакупљено у току пловидбе.
Установљен 4. децембра 1991. године, Облак у бермудама је пловио, причао, свирао и певао под компасима Радио Пингвина, Радио Индекса, Радија 011, Студија Б, а пре 6 година је стигао под окриље магичне Двестадвојке на Радио Београду.
Немогуће је прецизно одредити ко је ко на овом једрењаку јер су сви у исто време и посада и путници. Свако може да се укрца или искрца са овог бродића кад год то пожели.
У магацину ове мале Нојеве барке људског духа налазе се речи и реченице које могу да нас насмеју, замисле или надахну. Или само да нешто једноставно опишу. Ево неких:

Ако станеш испред, стани да заштитиш, а не да засениш.
Ако станеш иза, стани да подржиш, а не да се сакријеш.
Ако станеш поред, стани да загрлиш, а не да се упоредиш.

Шта је то апатија? Не знам и не занима ме!

Особа која гледа порниће не може да буде лоша. То је права душа од човека. Гледа и радује се туђој срећи!

Љубав је као кад се упишкиш: сви то примећују на теби, али само ти осећаш топлину!

У име оних који су пре четврт века направили прве нацрте овог једрењака желимо да се захвалимо свима који су са Облаком провели бар неко време на путовању и онима који ће то тек учинити у годинама које следе. Јер, као што рече породица Којадиновић: Један је Атлантски, други је Индијски, трећи је Тихи, а четврти је НАЈВЕЋИ - океан у нама!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво