Гости: Весна Голубовић, Ксенија Маринковић и Милорад Мића Стајчић

Весна Голубовић "Одакле и Куда", Ликовна галерија Културног центра Београда; Ксенија Маринковић и Милорад Стајчић Галерија "X витамин"

После дуге паузе београдској публици се представља Весна Голубовић, уметница која је још осамдесетих година прошлог века скренула пажњу стручне јавности на свој рад. "Одакле и Куда" је назив њене изложбе коју је поделила у два простора. У Ликовној галерији Културног центра Београда представила се амбијенталном целином, осликаним зидовима који увлаче посетиоца у суштину идеје чим уђе у простор галерије.

Јединственост поступка и идеје о темпоралности, да радови имају рок трајања (колико траје и изложба), указују да Весна Голубовић негира (као концепт) неке постулате савремене уметности, попут комерцијалности или колекционисања дела. Други део изложбе, сачињен од слика, биће од почетка марта представљен у Галерији Б2."Од сировина видљивог и невидљивог постојања, уметност гради своје знакове и нацрте за једно ново стварање. То је материја која се налази и у фокусу интересовања Весне Голубовић, и када је реч о органско-оптичким нацртима цртежа на зидовима, и када говоримо о сликама на платну" записала је у предговору каталога Аница Туцаков, историчарка уметности.

Историчарка уметности Ксенија Маринковић и уметник Милорад Стајчић пре две године основали су Галерију "X витамин" као место које "се бави испитивањем метаболизма савремене уметности у Србији". Излагачка концепција галерије базирана је на презентацији радова младих уметника и оних средње генерације. Истовремено, то је и простор за разговоре, дружења, као и организовање ауторских изложби. Посебност галерије су отварања изложби, која су често зачињена ДЈ концертима, перформанс или акробатским наступима.

Гости емисије биће Весна Голубовић, Ксенија Маринковић и Милорад Мића Стајчић.

Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво