Гост је редитељ Александар Николић

Дипломирао је режију на Факултету драмских уметности у Београду, а упоредо је студирао историју уметности, као и индустријски дизајн.

Стручно се усавршавао у Италији, Немачкој и Грчкој, био ангажован у Royal Opera House Covent Garden у Лондону, а ванредни је професор на Институту за уметничку игру у Београду. Са почетком ове сезоне, у септембру, именован је за вд директора Малог позоришта ''Душко Радовић'', што је основна тема данашњег разговора.

У емисији говоримо и о обележавању стогодишњице рођења Федерика Фелинија ретроспективом његових филмова и изложбом цртежа у Кинотеци, о наградама и најбољем филму овогодишњег Кустендорфа, о изложби "Српски селфие 2020" Бориса Бурића и Џонија Рацковића у Галерији Дома омладине Београда, изложби Маријане Јанковић ''Време је простор'' у Галерији Артгет и концерту Београдске филхармоније из циклуса посвећеног Бетовену.

Емисију уредила и води Александра Гловацки.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво