Кон анима

Костимографкиња Катарина Грчић Николић

Поводом обележавања стогодишњице Опере Народног позоришта у Београду, осим „Коштане" Петра Коњевића, изведене крајем прошле сезоне, најављена је и опера „На уранку" Станислава Биничког.

Тим поводом, гошћа у емисији Кон анима је костимографкиња Катарина Грчић Николић, која је радила костиме за обе представе. Она ће говорити о сличностима и разликама у приступу реализацији костима за те две представе, о етномузиколошком приступу, али и о новим елементима приближавања савременом добу, што се односи на оперу „На уранку".
Интересантно је споменути да је Катарина Грчић Николић радила костиме за премијерно извођење опере „На уранку" још у сезони 2003/04, о чему ће такође говорити.
У музичком делу биће емитоване арије из ове опере Станислава Биничког у извођењу некада познатих вокалних уметника Јелене Николић и Бранка Пивничког, као и фрагменти из сценских дела за које је костиме креирала Катарина Грчић Николић.

Аутор емисије: Владислава Вуколић

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво