Чекајући ветар

Еколошки магазин

Музичара Рамба Амадеуса многи препознају као еколошког активисту. Каже да је први, бар у овом делу Европе, попио кафу и појео ћевапе спремљене на соларни погон. У родном Херцег Новом већ годинама користи соларни бојлер. Пре њега је то урадио само бивши председник Црне Горе Вељко Милатовић, који је још 70-тих направио генијалну, иновативну  скаламерију, ручно покретану.

Признаћете да није тешко: у зелену кесу одлажете остатке од хране, а у плаву пластичну амбалажу - остало ђубре по укусу. На кори од банане се онда удобно возите, али не тако што се оклизнете, већ тиме што она постане био-дизел. Игор Јездимировић из Инжењера заштите животне средине упознао је чари управљања отпадом у Норвешкој.

Отпад врло често није ђубре - може да буде и извор забаве и креације. Пробајте да направите инструменте од рециклираних материјала, као што то ради Ивана Миљковић.

Светску популацију истовремено убијају глад и гојазност. Уз свест о томе да све мање знамо шта једемо, расте и потреба да то променимо. Један од најсигурнијих избора је органска храна. Чућете Александру Секулић, нутриционисту - дијететичара.

О нези коже, улози хијалурона у обнављању свежине и употреби крема за лице говори др Тања Тирнанић из Градског завода за кожне и венеричне болести.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво