Чекајући ветар

Еколошки магазин

Ове године ушли смо у дуг према планети на којој живимо још раније него прошле године - већ крајем јула. Трошимо ресурсе много брже него што они стижу да се природно обнове. На страну да би најразумније било променити понашање, али постоји и могућност да се проширимо на Месец. О томе говори др Милан Ћирковић.

Стиви Вондер није морао да види снимке из индустрија меса и млека, па ипак је постао веган. Многи етички вегани завршили су са узимањем хране животињског порекла када су, на пример, видели како се мељу краве и пилићи, а да се претходно нико није потрудио да их убије - самлевени су живи. У још једној акцији у Београду, вегани из Србије, али и из неколико других земаља, разговарали су са грађанима о разлозима да вегански начин исхране постане доминантан.

Београдски хотел из ланца америчких хотела Marriott не служи више чувени специјалитет фоа гра или гушчију паштету. То је њихов допринос смањењу броја гусака које се кљукају до пуцања, не би ли дале што већу и маснију јетру која ће бити понуђена на менију за озбиљно високу цену. 

Постоје креме са УВ фактором за кучиће, али нисте грозан власник ако вам никад не падне на памет да их купите. Грозан сте власник ако дотерате свог љубимца да га неко брже узме када га напустите и оставите на улици. Кучићи трпе цирконе у зубу и парфем после шишања јер им љубав према вама говори да тако треба. А не треба.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво