Чекајући ветар

Еколошки магазин

Покрет Одбранимо реке Старе планине и убудуће ће наступати у јавности под тим именом, али званично су у АПРу регистровани као Одбранимо реке Србије, јер је прво име заузето. Није заузето зато што је често, па се - ето десило да се неко већ тако зове. Није се десило - намерно се неко регистровано и заузео име које је постало бренд. У међувремену, закони који уређују област изградње мини хидроелектрана, а који појединачно имају своја имена и пишу се великим словом, сведени су на заједничку именицу и бачени на гомилу за некоришћење. Из Раките су у Београд још једном дошли еколошки активисти да позову државу да реагује.

Има и Београд својих проблема. У Кошутњаку се сече дрвеће због планиране изградње вештачке стене. Грађани који се противе пројекту кажу да је грађевинска дозвола фалсификат. Узбуђени су због открића, очекујући да се ствари даље развијају као у свакој прав(н)ој држави.

Сунце ће се једном потрошити, али имамо на располагању бар још три до четири милијарде година. Још дуго ћемо сваког лета слушати како морамо да се штитимо од УВ зрачења. Разапети између љутње због цена "мазалица" и страха да нисмо довољно опрезни, хајде бар да научимо основне информације о овом зрачењу без кога, ипак, не би било живота.

Чућете и корисне савете за летовање са бебом, као и како да вам храна остане извор задовољства, а не отрова и заразе.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво