Хипократија

Шта је, поред арсена, разлог што Зрењанин годинама нема довољно воде за пиће.

Живот на Земљи настао је само зато што је на њој увек било воде у изобиљу. Вода је одувек прекривала око 70 одсто Земљине површине, док је остатак од 30 одсто припадао континентима.

Обично мислимо да о води знамо све што је потребно све док због њене несташице не останемо жедни. Некад је има довољно, али је из неког разлога толико загађана да је неупотребљива за пиће, што је чест случај у неким деловима Србије, попут Ужица, Елемира и Зрењанина.

 

Да бисмо више сазнали о разлозима загађења воде и начинима да се реши тај проблем, позвали смо у госте нашег чувеног физикохемичара, др Бранислава Симоновића, научног саветника који је готово читав радни век провео је у Институту за општу и физичку хемију у Београду и у њему био директор од 1993. до 1995. и од 2001. до 2016. године. Члан је Друштва физикохемичара Србије и члан je његовог Председништва, члан је EACR (Европског друштва истраживача рака) и Програмског савета за хемију Истраживачке станице Петница. Бави се основним и примењеним истраживањима у области физичке хемије, биотехнологије и заштите животне средине. Објавио је 330 научних радова, саопштења, техничких унапређења и патената, елабората и студија у часописима и научним скуповима у земљи и иностранству, на више од 7.600 страна.

Eмисију припрема и води проф. др Момчило Б. Ђорђевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво