Чекајући ветар

Еколошки магазин

А онда су у једној европској земљи, у неком градском парку, све птице са околног дрвећа одједном мртве пале на земљу - и неко се досетио да је ту управо тестирана 5Г мрежа. А тој мрежи, којој људско тело служи као сунђер, смета дрвеће, па га зато немилице секу. Ту је и списак болести које већ изазива 4Г, па само може да се замисли шта нас чека са бржом и јачом и њеним застрашујућим високим фреквенцијама...Ово је сажетак медијских написа о мрежи пете генерације, оних медија што воле речи: ужасно, скандалозно, узнемирујуће, сензационално...Шта на све то кажу стручњаци - гошћа емисије је проф. др Ирини Рељин из Министарства за туризам и телекомуникације.

Што вам је лепа та воћка, као нацртана! Је л' то из вашег воћњака? Хајде сада да двеста пута течно изговорите: нео-ни-ко-ти-но-иди, а онда још двеста пута то да напишете, а онда - такође течно и са разумевањем да кажете: То је у Србији забрањено. И забрањено је да прскамо воће у цвату током дана јер тако убијамо пчеле. А оно што убије пчелу - није добро ни за кога, па ни за људе. Шта није у реду са схватањем неких воћара и шта пчелари, у сарадњи са Министарством пољопривреде, могу да учине - гост емисије је Радивоје Ранковић, секретар Савеза пчеларских организација Србије.

Свашта су напричали, много су се сликали, још више обећавали, па после избегавали и скоро да су на прагу да причу учине депласираном - а Зрењанинци већ петнаест година немају воду за пиће! Одржан је још један протест грађана под називом "Вода и тачка". Чућете Александра Јанкова, уредника портала Зрењанин данас.

Од блата могу да се зидају и вишеспратнице. Земљана архитектура није ствар прошлости. О карактеристикама које је чине добром и за садашњост и за будућност говори архитекта Драгана Којичић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво