Гутенбергов одговор

Из садржаја емисије:

Са списатељицом, Славицом Гароњом, разговарамо о њеном новом роману "Парусија-гласови испод папрати". Ово је наставак романа "Повратак у Аркадију" из 2014. Други део "Аркадије" Славице Гароње - "Парусија" почива на архиви, документима, рукописима, фотографијама, ослушкивању гласова.

Славица Гароња, гошћа емисије Гутенбергов одговор завршила је све нивое студија (основне, магистарске, докторат) на Филолошком факултету у Београду. Бави се усменом књижевношћу ,фолклористиком, књижевношћу Срба из Хрватске, женском књижевношћу (родним студијама), књижевном критиком и белетристиком.
У емисији поред представљања романа "Парусија", говоримо и о зборнику посвећеном роману Славице Гароње "Повратак у Аркадију".

У другом делу емисије представљамо едицију "Отргнуто од заборава" издавачке куће "Порталибрис", која је осмишљена тако, да се данашњој читалачкој публици приближе дела значајних и признатих писаца. Разлози скрајнутости ових књижевника најчешће су политичко-идеолошки. Неки аутори су имали ту несрећу, да су њихово стваралаштво прекинули ратови, неки писци су пак били у сукобу са тадашњим критичарима . Разлога за њихов заборав је пуно, али ова едиција их враћа у српску књижевност у пуном сјају. Поменућемо у емисији многе ауторе, попут: Владимира Ћоровића, Милице Јанковић, Милорада Шапчанина, Косте Христића, Драгише Васића, Анђелије Лазаревић, Милутина Усковића и других.

Гост је Јована Ристић, уредница у издавачкој кући "Порталибрис".

Емисију Гутенбергов одговор уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво