Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

У данашњем магазину културе Културни кругови сазнајемо више о „Улози и значају Ши (Shi) у кинеском друштву", кроз предавање професора Филолошког факултета у Београду др Радосава Пушића. Предавање је синоћ одржано у Атријуму Народног музеја у Београду, у склопу гостујуће изложбе Националног музеја Кине „Сва лица културе - Сикарство и живот учењака древне Кине". Представићемо и изложбу фотографија Имреа Сабоа „Сви одрасли су некада били деца... али само неколицина њих се тога сећа" у Мађарском културном институту „Collegium Hungaricum".

Пажњу филмске публике упућујемо на 12. Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф", који почиње данас на Мокрој Гори, а позоришној публици представљамо београдску премијеру „Бојте се Алаха: Смисао живота и смрти Ћамила Сијарића", у режији Златка Паковића, у УК „Стари град".

Биће речи и о новим књигама Радована Гајића, српског песника из Торонта.

Емисију уређује и води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво