Невидљиви људи

Последња емисија "Невидљиви људи" у 2018. години биће једна врста звучног колажа сачињеног од шетње кроз новогодишње програме и честитке емитоване на Радио Београду претходних деценија.

Моћи ћете да чујете како су 1. јануара далеке 1958. године у емисији "Радио вам одговара" слушаоцима представљене игре уз које су људи некада дочекивали Нову годину, као и када су настале новогодишње честитке. Из новогодишњег "Дневника" последњег дана децембра 1960. издвојили смо репортажу са београдских улица непосредно уочи дочека, а критичар Ђорђе Ђурђевић вратиће нас у новогодишње емисије легендарне "Веселе вечери".

Радио Београд је током више од девет деценија постојања тонски бележио и усмене историје грађана наше земље, па су тако звучно похрањена и њихова сећања на новогодишње празнике с почетка прошлог века. Пригодне радио-драме, хумореске, скечеви и вињете су бојили Новогодишњи програм на таласима Радио Београда, па ћете чути и избор из ових празничних емисија.

Бранислав Цветковић поделиће са нама сећања на "први тим радија" - Мићу Орловића, Миодрага Малишу Маринковића, Драгослава Батицу Савића...

У претпразничној "Кутији за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са драмском уметницом Миром Ступицом, вођеног за циклус емисија "Гост Другог програма" 1974. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво