Чекајући ветар

Еколошки магазин

Пред крај живота, немачки хемичар Јустус фон Либиг је рекао: „Пастер је био у праву". Али, тада је већ било касно. Немачка, а и светска пољопривреда, одушевљено су прихватиле његов изум азотних вештачких ђубрива, одбацујући упозорења Луја Пастера да биологију треба оставити на миру. Чедо Јустуса фон Либига после стотину година претворило се у монструма. Много старије људско искуство каже да се може без хемикалија, па и без орања. У Београду, у оквиру своје светске турнеје, гостује др Питер Свон, са семинаром о ведској природној пољопривреди.

Енергија, борбеност, знање, ентузијазам... Пуна ратна опрема потребна је за савестан и одговоран боравак на овој планети. Колико је младима привлачно да се баве темама из области заштите животне средине и буду део решења нагомиланих проблема, разговарамо са гошћама емисије - студенткињама Анђелом Станковић, Настасијом Настевски и Милицом Илић.

У oпштини Бабушница приватне парцеле су под хипотеком, што не би било чудно да њихови власници уопште знају да су под хипотеком. У Ракити мештани последњих дана обазриво излазе из кућа, председник Месне заједнице Десимир Стојанов је избегао батине, али било је и оних који нису. У међувремену, шири се отпор изградњи мини-хидроелектрана - у Петровцу на Млави одржана је трибина „Млава није сама", а у Параћину скуп „Одбранимо Грзу". Са Старе планине јавља се Александар Панић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво