Кон анима

Гошћа: Јелена Влаховић

На свечаној академији одржаној 22. прошлог месеца у Народном позоришту, а односи се на обележавање 150 година ове наше културне институције, једна од значајних награда уручена је првакињи Опере мецосопрану, Јелени Влаховић. То је награда за укупни допринос одржавања високог уметничког нивоа, нашег националног театра. Јелена Влаховић је тим поводом гошћа у емисији Кон анима. Говориће шта за њу значи ово признање, као и о гостовању у Израелу, где је летос  одржана четврта интернационална мајсторска радионица за младе вокалне уметнике, на којој је Влаховићка од почетка предавач и члан управе. Поменуће и активности "Јенеј арт" асоцијације, која по Србији са успехом организује оперске представе у скраћеним верзијама и на тај начин проширује општу, а посебно оперску културу код нас.

У музичком делу, биће емитовани фрагменти из опера Вердија, Бизеа и Станојла Рајичића у тумачењу ове наше оперске уметнице.

Аутор емисије је Владислава Вуколић.

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво