Висине

Музика пустиње

Човек је до данас преживео из простог разлога што је био исувише равнодушан да сазна како да оствари своје жеље. Сад када то зна, преостаје му или да их измени или да нестане." Ово је једна од фраза из књиге песама „Музика пустиње" Вилијама Карлоса Вилијамса, која је композитору Стиву Рајху послужила као инспирација и текстуална основа за истоимено дело. Оно ће испунити вечерашњу емисију Висине, коју уређује и води Горица Пилиповић.

Иако је употребио један поетски текст, Стив Рајх „Музику пустиње" није замислио као програмску, дескриптивну композицију, већ као дело евокативне атмосфере, као још једно упозорење на свест о стању човечанства, пошто је то тема која се на разне начине појављује у све три цитиране песме. Рајх наводи: „Почни своју песму, пријатељу, јер знај да нећеш моћи да је понесеш са собом на онај свет." А затим поставља питање: „Постоји ли звук који у потпуности није намењен уху?... Ја сам сасвим будан и мој ум ослушкује."

 

Висине

Autor:
Бојана Жижић, Ивана Комадина, Горица Пилиповић, Маја Чоловић Васић, Зорица Премате и Ана Ћирица

На крају програма, у ВИСИНАМА представљамо  медитативне  и духовне композиције аутора свих конфесија и епоха. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво