Бескрајни плави круг

Дијаспорa и матичнa културa

У Београду ће у недељу 21. октобра свечано бити отворен 63. Међународни сајам књига. Традиционално, на сајму ће се појавити и српски писци из дијаспоре и они који пишу о дијаспори. На штанду Управе за дијаспору и Србе у региону биће представљана књига „Срби у Русији”, публицисте Марка Лопушине, коју је објавио Прометеј из Новог Сада. Ова књига је недавно имала своју промоцију у Матици исељеника Србије, a о књизи је говорио њен аутор.


Светлана Матић је професорка српског језика у бечким школама, где предаје нашој деци. Недавно је објавила књигу „Певам дању, певам ноћу – писма Мини Караџић”, која ће такође бити промовисана на овогодишњем Сајму књига. Светлана ће говорити о својој новој књизи.

Петар Гојковић живи у Паризу. Прошле године је покренуо пројекат очувања српске националне баштине под називом „Мондо култ”, обилази европске градове и одржава програме за наше сународнике. У суботу ће наступити у Београду, у Свечаној сали у згради ЈРБ-а. Позивницу да дођете упутиће вам на крају наше емисије.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво