Степеник

Туга и жаловање

„У дaнашњем глобализованом свету људи са различитих места су у стању да се брзо и међусобно повежу. Међутим... метафоричко питање ,ко смо ми у овом тренутку?’... постало је кључно питање у данашњем свету, изазивајући поновно враћање старовековних религијских и култоролошких обичаја, у покушају да се устале „нови” идентитет и страх од Другог, рачунајући и богомдано право да се Други уништи”, пише амерички психотерапеут Вамик Волкан у књизи „Имигранти и избеглице”, коју је управо објавио Клио.


И сам имигрант са Кипра, Волкан се од шездесетих година бави мигрантима на свим странама света и прати њихове судбине без обзира да ли су у емиграцију отишли вођени сном о бољем животу или су били приморани да спасавају голи живот. 

О књизи „Имигранти и избеглице”, у данашњем Степенику разговарамо са др Машом Вукчевић Марковић, која је у поговору написала „...сматрам да је књига професора Вамика Волкана на право место стигла у правом тренутку, те да од ње корист може имати сваки читалац на овим просторима, без обзира да ли је у свом искуству чешће био онај који долази или који дочекује”.

Аутор емисијe је Светлaна Јајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво