Бескрајни плави круг

О дијаспори

Концертом квинтета „Алтро Сенсо" у Текелијануму у Будимпешти, почео је Девети Месец српске културе у Мађарској. Организатор програма је Документационо-информативни и културни центар Срба у Мађарској, а наредних месец дана ће се одржавати позоришне и филмске представе, смотра фолклора и књижевни сусрети, осим у Будимпешти, и у Сегедину, Печују, Сент Андреји.

У Лондону је представљено енглеско издање књиге „Господин Ка" Весне Голдсворти. Ову књигу крајем прошле године на српском језику је објавила Издавачка кућа Геопоетика. О књизи и утисцима са промоција у Лондону и Београду, разговараћемо са аутроком, професорком креативног писања Весном Голдсворти.

Проналазач Милисав Лазаревић у Чикагу има компанију Tesla tools, „Тесла алати". Заштитио је неколико оригиналних патената у Америчкој патентној организацији. Говориће о свом животу и раду у Сједињеним Aмеричким Државама.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

Насловна страна: Месец српске културе у Мађарској 

број коментара 0 пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Вељко Жујовић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]