Ризница

Обнова центара у руралним подручијима

Рурална подручја представљају недовољно истражену тему у области архитектуре и урбанизма. Гост овонедељне емисије подухватио се "изузетно важног и тешко решивог проблема: ревитализације планинских руралних предела. Он нам представља резултате истраживања и просторних и других специфичности брдско-планинских области источне Србије, истовремено трагајући за могућностима обнове потенцијалних центара у руралним подручјима, на одабраним репрезентативним узорцима. Кључна интенција аутора јесте настојање да се пронађе одговарајући модел за ревитализацију руралних подручја у планинским областима и то на начин који би се уклопио у оно што се данас назива -одрживи развој" (Проф. др Срђан Шљукић).

У данашњој Ризници о проблемима ревитализације планинских руралних предела Србије говори проф. др Александар Виденовић, Архитектонски факултет у Београду, аутор књиге "Обнова центара у руралним подручјима".

Аутор и водитељ: Душанка Зековић

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво