Спорови у култури

Нема пара за "Радоја Домановића"

По Конкурсу у области књижевности - манифестације и награде, Министарства културе и информисања, награда за сатиру која носи име славног књижевника Радоја Домановића, није подржана.
Комисија као разлог за неувршћавање овог пројекта у ред препознатих види у постојећим буџетским неприликама које  "не дозвољавају да буду у складу са приоритетима конкурса". Одбијен је и захтев за пројекат који се односи на жанр сатире, а реч је о Међународном фестивалу хумора и сатире "Златна кацига". Не спада у приоритете, речено је.

О овој теми данас разговарамо у емисији Спорови у култури, постављајући питање и о вредновању сатире уопште, не само када је реч о изостајању материјалне подршке.
Награда "Радоје Домановић", која се додељује готово четврт века, у четири категорије - за најбољу сатиричну књигу, за укупан допринос српској књижевној сатири, теоријски допринос сатири и бирању "екселенције сатире", обавезује нас на озбиљну расправу.

Гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су Братислав Милановић, председник Комисије у области књижевности - манифестације и награде, афористичар Александар Чотрић и проф. др Ратко Божовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво