Дигиталне иконе

У данашњој емисији разговарамо о неколико важних и актуелних технолошких тема.

У првом делу емисије, са нама уживо - Владимир Радуновић из "Дипло фондације" и др Адам Софронијевић из Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић", учесници овогодишње конференције ДИДС 2018.

На Дану интернет домена Србије дискутовано је о бројним значајним питањима: Шта је интернет идентитет и како се чува? Колико смо далеко "одмакли" у процесу дигитализације наше културне и научне баштине? Шта је уређено Општом уредбом о заштити података о личности која ступа на снагу у мају месецу и на које начине штити грађане?

"РТС Планета је будућност гледања телевизије и слушања радија и као и сви велики јавни медијски сервиси који имају богате програмске архиве, ми настојимо да то програмско благо које је не само национално већ и европско културно благо, на овај начин учинимо доступним свим интернет корисницима широм света."
О доступности, могућностима и будућности РТС Планете, за Дигиталне иконе говоре др Татјана Ћитић, помоћник директора Сектора РТС-а за развој и нове послове, и Милица Кубуровић, помоћник директора Радио Београда.

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво