Невидљиви људи

Дејан Ђуровић - први глас Другог програма

Поводом шездесетогодишњице Радио Београда 2, угостићемо Дејана Ђуровића, глумца, спикера, водитеља, човека са више успешних паралелних каријера, који је изговорио прве речи када је 1958. године експериментално са емитовањем почео Други програм Радио Београда.


Својим уверљивим, привлачним и препознатљивим гласом, Дејан Ђуровић је више од пола века био директно везан за програме Радио Београда, а средином седамдесетих је за емисију „Инспирације" Другог програма овенчан Наградом за водитељску интерпретацију на Фестивалу југословенског радија у Охриду. Водио је три и по деценије „Драгстор озбиљне музике" Београда 202, његов глас бојио је телевизијску серију „Опстанак", емисије „Суботом увече" и „Недељом увече", посвећене уметничкој музици, и многе друге. Његова правилна дикција и артикулација, јасно и складно казивање, прикладан језички стил, пажљив избор речи, уважавање саговорника и отмена спонтаност у изразу учинили су да он постане и остане мера доброг говора и језика у медијима, што је резултирало и признањем за лепоту говора „Радмила Видак".

У рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора које је Милош Јевтић водио са редитељем и дугогодишњим новинаром и позоришним критичаром Другог програма Радио Београда Дејаном Пенчићем Пољанским.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво