Бескрајни плави круг

У току је „Српски месец у Великој Британији"

У оквиру 10. по реду „Српског месеца у Великој Британији", све до 3. марта, у неколико градова у Енглеској представљаће се наши уметници који живе у Уједињеном Краљевству и уметници из Србије. Наредних недеља разговараћемо са уметницима који ће изводити програме у току „Српског месеца у Великој Британији", а трајно су тамо и настањени.
Данас ћемо упознати песника и дигиталног уметника Светислава Савића, из Лондона. Он ће на изложби приказати фотографије снимљене мобилним телефоном и читати своје песме.

Саво Ракочевић рођен је у Пећи, на Косову и Метохији, а ликовне студије завршио је на Академији примењених уметности у Београду, са највећом оценом, у класи професора Винка Грдана. Као сликар представљао се на многим изложбама у земљи и иностранству. Као песник објавио је више запажених књига поезије. Стални је члан елитног Клуба уметника Чикага и Удружења ликовних уметника Србије и Удружења књижевника Србије. У Сједињеним Америчким Државама живи више од пола века, а уметношћу се бави 60 година. 

О свом животу и раду у расејању, разговарао је са нашим сарадником Сашом Жигићем.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво