Чекајући ветар

Еколошки магазин

Институт за јавно здравље Батут спровео је пилот национално истраживање о здравственом понашању школске деце, по јединственој методологији Светске здравствене организације. Резултати показују да две трећине ученика своје здравље оцењује као одлично, а већина може са својим родитељима да говори о ономе што их мучи. Оно што је лоше јесте мали проценат деце која једу воће и поврће сваки дан, а велики оних који конзумирају слаткише, газирана пића и немају навику да доручкују. О томе говори др Јелена Гудељ Ракић.

Промовисан је још један Еко календар, трећи по реду, ауторке др Љиљане Ђуровић. Ова учитељица, добитница Зеленог листа нашег програма, нашла је најбржи начин да еколошке поруке и подстицаји за заштиту животне средине стигну до ученика и наставника. И промоција је била у том духу - присутни су научили да рециклирају папир, направе мозаик од одбачених плочица, користе соларну рерну, пречисте прљаву воду и још много тога.

Чућете у каквој су вези право и екологија, са колико новца располаже Министарство заштите животне средине, као и да брига за Планету није новијег датума.

Грађани Косјерића протестују због дозволе коју је добио власник цементаре да у том објекту спаљује комунални отпад. Локалне власти и мештани су на истој страни, што није чест случај када су у питању еколошки проблеми у Србији. О томе говори Марија Благојевић из Еколошког покрета Косјерић.

Чућете и како је домаћа естрада, после једне пријаве, одустала од идеја које су радо и обилато користили - да им животиње буду експонати и декорација у спотовима и на концертима. Остало је непознато да ли је поред клавира био вук или нашминкани пас и да ли је дремао или био дрогиран. Ову причу испричаће вам Милица Ранковић из Удружења Феникс.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво