Златни пресек

Две изложбе у Београду скрећу пажњу на осамдесет година постојања Факултета ликовних уметности.

Реч је о изложбама „Поглед у Центар", која у Музеју града Београда у Ресавској представља збирку графичких радова из Збирке Центра за графику и визуелна истраживања Академија и „80 година ФЛУ: 1937 - 2017" која у Галерији РТС-а представља Уметничку збирку ФЛУ.

Изложбе су прилика да завиримо у богате фондове ФЛУ, који у својим различитим огранцима чува преко 80 000 радова студената и професора овог факултета, о чему говоре декан Факултета, Димитрије Пецић, директор Центра за графику Зоран Граовац и професор Милета Продановић.

Један од учесника обе изложбе је и уметник Коста Богдановић, чије радове можемо видети у „Галерији 212". Изложба представља сведен пресек његових скулптура и рељефа насталих од 1960. до 2012. године, када је преминуо. О раду Косте Богдановића говори његов син, историчар уметности Марко Богдановић.

У данашњем Златном пресеку биће речи и о две изложбе које, свака на свој начин преиспитују начин на који читамо прошлост. Реч је о изложбама Градови у покрету у Историјском музеју Србије, коју је приредио Музеј Југославије и заједничкој изложби Владимира Миладиновића и Ибра Хасановића у галерији Podroom Културног центра Београда. О овим изложбама говоре аутори, историчарка Наташа Мишковић, редитељ Лордан Зафрановић, и уметници Владимир Миладиновић и Ибро Хасановић.

Емисију уређује и води Снежана Стаменковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво