Нови дан

Ако немаш да кажеш ништа боље од тишине, тада ћути

Центaр за културу „Влада Дивљан" у Београду, поводом 64 година рада, приредио је разнолик уметнички програм, а гост Новог дана je Љубиша Ђуровић, директор овог центра.
Дом омладине Београда нуди разнолик садржај - од бесплатног психолошког саветовалишта, преко трибина и изложби, до филмских фестивала и серијe предновогодишњих концерата.
Библиотека Гете института у Београду наставља са богатим програмом и представљањем књижевника сa немачког говорног подручја.
Поводом светског дана бонтона - 13. новембра, у Суботици je покренута иницијатива да се тај град прогласи „градом бонтона". Чућете шта о овој идеји кажу иницијатори а шта грађани Суботице, а подсетићемо се и неких правила лепог понашања.
Афористичари и афоризми су ту да нам искричаво започне јутро - своје афоризме говоре Далиборка Шишмановић Кепчија и Витомир Долински.
Од уметничког фотографа Светлане Дингарац чућемо како је изгледао рад на фотографијама за монографију о манастиру Градац, која је недавно изашла из штампе и представљена на овогодишњем Сајму књига.
Чућемо како се обележава један јубилеј – 180 година Шабачке гимназије, како протиче међународни фестивал аматерских позоришта – „Репасаж фест“ на Убу и шта је актуелно у културном животу Чачка.
Шта су мале богиње, како се манифестују, ко спада у ризичне групе, како се сачувати од ове болести а како се треба понашати у случају оболевања – у рубрици Визита говори др Ивана Беговић Лазаревић. Како се на југу Србије, у Пчињском крају, боре са малим богињама, говори др Слађан Стаменковић, епидемиолог у Заводу за јавно здравље у Врању.
Ту су и друге редовне рубрике, сервисне информације...
Срби су једини народ који мора да брани своје писмо од себе самих - каже један наш слушалац, а ми вас и даље позивамо да се јавите и укључите у дебату да ли је оправдана употреба латиничног писма више него ћириличног.

Слушаоцима који се јаве на наш број телефона 011-3229-653 поклањамо карте за концерт ансамбла „Коло", позоришну представу „Сумњиво лице“ на сцени „Стаменковић" у Центру за културу „Влада Дивљан“ и вече поезије  Љубомира Симовића – „Поезија уживо" у Коларчевој задужбини.

Музички уредник је Тања Косановић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Наша имејл адреса је novidan@rts.rs

Фотографије: Светланa Дингалац

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво