Римовања

Емисија посвећена поезији

У вечерашњој емисији слушаоци ће најпре имати прилике да чују стихове Милоша Црњанског - звучни материјал настао је 1967. године и сачуван је у архиви Радио Београда. Песник говори своје стихове: Серената, Мизера, Моја песма, Ја, ти и савремени парови, као и поему Стражилово.

У другом делу Римовања слушаћете и драмску емисију из 1981. из серије Вртови поезије - Та љубав, редитељке Наде Бјелогрлић. У питању је поетско-драмски колаж од стихова Жака Превера у преводу Радивоја Константиновића. Улоге тумаче Радмила Андрић, Соња Јауковић, Петар Банићевић и Горан Султановић. Лектор је била Нада Андрејић, музички сарадник Ивана Стефановић, тон-мајстор Петар Марић, а уредник емисије Александар Обреновић. Емисија је реализована 1981. године у продукцији Драмског програма Радио Београда.

Музику у емисији Римовање одабрао је Предраг Васић. Тон-мајстор био је Владимир Пенђер, а емисију уређује и води Весна Перић.
Римовање

Autor:
Група аутора

У новој емисији посвећеној поезији, слушаоци ће моћи да чују избор стихова из Звучног архива Радио Београда које говоре најчувенији домаћи и инострани песници, драмски уобличене поетске емисије из некадашње серије „Вртови поезије", као и савремено стваралаштво младих и песника средње генерације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво