Чекајући ветар

Еколошки магазин

Према проценама Привредне коморе Србије, због неадекватног управљања отпадом губимо педесет милиона евра годишње. Ако се томе дода и индустријски отпад - сума се пење на сто милиона евра... Ово ламентирање је као песма "Рибарчета сан", са акцентом на последњем стиху. Оно што увек остаје је ђубре - свуда, где год се окренемо. Хајде прво да се суочимо са тим колико кошта да га уклонимо, па ће, ваљда, доћи време када ћемо умети да га претворимо у профит. Чућете како су говорили учесници трибине: "Када ћемо бити спремни да правилно управљамо отпадом".

Ђуру Вавроша суд је ослободио кривице. Није крив зато што му је компанија "Криваја А.Д." преорала ветрозаштитне појасе. Да - оптужен је због тога и да - требало је много адвокатске вештине, времена и труда да буде ослобођен кривице. Ипак је он само еколог кога је тужио неко ко има новац и моћ, а све се дешава у Србији.

Данас ће бити одржана најстарија атлетска манифестација - 66. Улична трка ослобођења Београда, на потезу од Теразија до Андрићевог венца. Након свечаног отварања, одржаће се трка особа са инвалидитетом. Чућете Николу Пенића, генералног секретара Атлетског савеза Београда.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво