Филморама

У данашњој емисији говоримо о БОСИФЕСТ-у, филмовима „Јужни ветар” и „Проклети пас”, а гост у студију биће редитељ Дејан Петровић.

Осми БОСИФЕСТ завршен је уручењем награда 12. октобра у Амфитеатру Центра Сава. Гран при 8. фестивала освојио је француски документарни филм Устани и ходај Матјуа Фирмина, награду за најбољу режију добио је Даниел Анастазије Добровске (Пољска), а за најбољи сценарио Послушај тишину Мариам Чачије (Грузија). Специјална признања припала су филмовима У другом свету Ане Бединске (Пољска), Два света Мацлеја Адамека (Пољска) и Мој брат херој Јонатана Нируа и Еноша Каселуа (Израел), а неке од њих чућете у данашњој емисији.

Милош Аврамовић почео је прошле недеље снимање свог дугометражног филма Јужни ветар, а Драгана Пешикана вечерас у Центру Сава очекује премијера филма Проклети пас.

Гост у студију, предавач на једној од радионица БОСИФЕСТ-а, аутор филма Исти, који ће нас после много година представљати у такмичарском програму овогодишњег Фестивала ИДФА, Дејан Петровић, поделиће са нама своје узбуђење пред пут у Амстердам.

Чућете и како су се колеге и пријатељи опростили од редитеља Уроша Стојановића.

Емисију уређује и води Невена Матовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво