Знакови

Орјен Ђурић "Ликови", Галерија Дома омладине, Београд.

Став бунтовника који не пристаје на устројство савеменеог света, годинама развијан у street-artu, млади београдски уметник Орјен Ђурић је исказао и на својој првој самосталној изложби у Београду. Серијал "Ликови" јесу тродимензионалне слике или боље речено представе састављене од китњастих "гоблен" рамова, децентне позадине и измаштаних ликова који су сложеним процесом ауторове маште и умешности добили личне карактере, иако их не можемо везати ни за какве знане облике. Иако ти ликови указују на своје антропоморфно порекло (делови луткица са бувљака и отпада) они су потпуно нове и оригиналне креације, личности које стварају сасвим један нови свет (или су произашли из девијација овог нашег).

"Ликови" представљају резултат ауторовог истраживања на тему синтезе. На граници између човека и бића се налазе оне контуре које су носиоци карактерних особина, а истовремено и својстава природе чије је човек само један део.

Орјен Ђурић је рођен у Загребу, дипломирао је анимацију на Факултету примењених уметности у Београду 2012. године. Аутор је многобројних графита и мурала у Београду и региону.

Уредник и водитељ Знакова, Сава Ристовић

Слика на насловној страни: Орјен Ђурић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво