Нови дан

Књиге су раније забрањиване. Али некада се и читало.

Ако нам тржишни захтеви буду диктирали програм издаваштва, онда ће то бити крај издаваштва као културне делатности. O понуди и куповини књига, али и о томе има ли наде за мале књижаре, говори Весна Михаиловић, директорка највећег књижарског ланца у Србији, књижаре „Делфи".

Представљамо Антологију савременог руског афоризма - Велико у малом, коју је приредио Александар Чотрић.

Позивамо вас на излижбу графика "Касно цветање", младог уметника Николе Радосављевића, у Галерији Београдске тврђаве у Унутрашњој Стамбол капији на Калемегдану.

Београд плеше захваљујући „Соколском друштву матица Београд". Готово свакога дана на неком од тргова београдских општина организују се плесне вечери на отвореном, у организацији овог друштва. У августу, бесплатна школа плеса у просторијама Соколског друштва, на Дифу, привукла је велики број заинтересованих.

У Великом барутном магацину у Доњем граду, на Калемегдану, 26. и 27. августа - шести по реду Фестивал европске студентске анимације - ФЕСА 2017. За Нови дан говори директор Фестивала Растко Ћирић, професор анимације на Факултету примењених уметности и проректор Универзитета уметности у Београду.

Mлади графичари из Србије, Бразила и Немачке боравили су у Пролом бањи, у којој се већ осму годину заредом одржава графичка колонија. Чућете утиске младих уметника, зашто су тамо и шта ће оставити након завршетка колоније.

Повешћемо вас у шетњу Србијом и одвести до Ваљева, Пожаревца, Зајечара, Шапца... - да чујемо шта се дешава у култури тих градова.
Ту су и редовне рубрике, сервисне информације...

Музички уредник је Ивана Ђорђевић.
Емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Уколико нам се јавите од почетка па до краја емисије, на број телефона 011-3229-653, поклонићемо вам:
- 2 пута по 2 карте за плесно вече и вожњу бродом Јахтинг клуба Београд, у суботу 26. августа, полазак у 20.00, у организацији плесне секције Соколског друштва матица Београд
- 3 пута по 2 карте за концерт „Ненад Василић Трио", субота 26. август, почетак у 21.00, у Ташмајданском парку у Београду

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво